Ameliyathane Hizmetleri Bölümü

Ameliyathane hizmetleri bölümü, ameliyathane hizmetleri bölümü hakkında, ameliyathane hizmetleri nedir?, ameliyathane hizmetleri bölümü ne iş yapar?, ameliyathane hizmetleri dersleri nelerdir?

Yukarıdaki sorularınıza cevap bulmak adına ameliyathane hizmetleri bölümünü araştırarak derlediğimiz bilgiler aşağıdaki gibidir.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Nedir ve Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Ameliyathane hizmetleri bölümünde 2 yıllık bir eğitim verilmektedir. Öğrenciler, üniversitelerin mezuniyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Ameliyathane Hizmetleri bölümünün amacı, ameliyathanelerde ihtiyaç duyulan donanımlı sağlık elemanı yetiştirmektir. Kısacası bu bölümü tercih edecek adayların sağlık sektörüne karşı ilgisinin bulunması ve ameliyat öncesi, süreci ile sonrasında gerekli görevleri yerine getirebilme disiplini ve sorumluluğu bilinciyle sağlık sektörüne katılması amaçlanmaktadır.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü Ne İş Yapar ve İş Olanakları Nelerdir?

İki yıllık eğitimini tamamlayarak mezun olanlar; Sağlık Teknikeri – Ameliyathane Teknikeri unvanını alırlar.

Bu programdan mezun olan öğrenciler Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlarda ve hastanelerde, SGK ve diğer kamu kuruluşlarına bağlı sağlık birimlerinde, özel eğitim ve dal hastanelerinde, özel hastanelerde ve tıp merkezlerinde çalışabilmektedir.

Ameliyathane Hizmetleri Programından mezun olanların yapacakları işler:

  • Ameliyat süresince kullanılacak veya ameliyat sonrasında kullanılan tüm aletlerin sterilizasyonunu yapmak.
  • Ameliyat süreci boyunca ameliyat ekibine yardımcı olmak.
  • Ameliyat başlamadan önce ameliyathanede yer alan masa ve aletleri hazırlamak.
  • Ameliyathanede bulunan bütün cihaz veya aletlerin temizliğini, bakımını, temin edilmesi gereken aletlerin tedarikini sağlamak ve ameliyathane sterilizasyonunun korunmasını sağlamak.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümünde Staj Uygulaması

Çoğu üniversitede öğrencilerin mezun olabilmesi için 30 iş günü zorunlu yaz stajı uygulamasını tamamlaması gerekmektedir.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümünün Dikey Geçiş Yapabileceği Bölümler

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  • Hemşirelik
  • Sağlık Yönetimi
  • Sosyal Hizmet

Ameliyathane Hizmetleri Programında Verilen Bazı Dersler

Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Temel Mikrobiyoloji, Ameliyathane Teknolojisi, Davranış Bilimleri, İlk Yardım, Cerrahi Hastalıklar Bilgisi, Ameliyathane Uygulamaları, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Temel Bilgi Teknolojileri, Enfeksiyon Hastalıkları, Anesteziye Giriş, Matematik, Sterilizasyon, Cerrahi Hastalıklar Bilgisi, Hasta Psikolojisi, Farmakoloji, Enfeksiyon Hastalıkları…

Bölüm dersleri hakkında daha net bilgi için tercih edeceğiniz üniversite web sitesini ziyaret etmeniz tavsiye edilir.

Ameliyathane Hizmetleri Bölümü TYT, DGS ve KPSS Taban Puanları

GÖRÜŞLERİNİZ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR. ALT KISIMDA YORUMUNUZU BELİRTEREK BİZLERE DESTEK, GÖRÜŞ VE İSTEKLERİNİZİ BİLDİREBİLİRSİNİZ.

Yorum yapmak, öneride bulunmak veya soru sormak için aşağıdaki boş alanları doldurunuz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir